Tábor 2014 - 12. den

01.08.2014 02:56

Čtvrteční ráno přineslo vytrvalý déšť, který bohužel znemožnil odstartovat tradiční závěrečnou disciplínu OH - maraton. Naštěstí ale hned po obědě pršet přestalo a tak jsme ve 14:00 mohli začít. Olympijskými vítězi maratonského běhu se stali: Václav Šedivec BRA (kategorie H1), Robin Čerimi USA (kategorie H2), Jan Matuška AUS (kategorie H3), Marek Soukup AUS (kategorie H4), Benjamin Spáčil BRA (kategorie H5), Kristýna Zelená CZE (kategorie D1), Klára Müllerová BRA (kategorie D2), Adéla Moravcová USA (kategorie D3) a Lucie Kloosová CZE (kategorie D4).

Abychom nějak vyplnili čas, který je třeba k sečtení všech výsledků, uspořádali jsme v táboře hned po svačině pouť. Děti měli k dispozici celkem 10 soutěží a za jejich úspěšné splnění dostávaly žetony, za které si mohly nakupovat různé sladkosti či dárky v našem obchůdku.

A pak už nadešel čas pro slavnostní zakončení 36. olympijských her. V jejich průběhu se uskutečnilo celkem 20 kolektivních a 15 individuálních soutěží, ve kterých bylo rozdáno neuvěřitelných 148 sad diplomů. Olympijskými vítězi se mezi jednotlivci stali: Matěj Němec AUS (kategorie H5), Ljuba Bartanuszová BRA (kategorie D4), Adam Houfek AUS (kategorie H4), Adéla Moravcová USA (kategorie D3), Lukáš Pajer AUS (kategorie H3), Denisa Řípová CZE (kategorie D2), Filip Kábrt AUS (kategorie H2), Etela Boháčová BRA (kategorie D1) a Michal Holec USA (kategorie H1). Celkovým vítězem v pořadí států se stala Austrálie, stříbro putuje do Brazílie a bronz do Česka. Jediné bez medaile skončily na 4. místě USA.

Hned po zakončení OH 2014 přešli všichni olympionici a olympioničky na závěrečnou diskotéku na rozloučenou, neboť v pátek se již vracíme z tábora domů.

FOTKY Z 12. DNE