Tábor 2014 - 3. den

23.07.2014 02:38

V pondělí večer jsme uléhali za deště a předpověď počasí příliš optimismu nedávala. Úterní probuzení nás však mile překvapilo - nepršelo, postupně se vyjasňovalo, nakonec se i objevilo sluníčko a tak jsme mohli bez jakýchkoliv komplikací pokračovat v přípravě na olympiádu. V závěru dopoledního programu nás ještě navštívil štáb České televize a natočil o táboře krátkou reportáž pro „Zprávičky“ na dětském kanálu ČT Déčko.

Odpoledne se uskutečnil již 27. ročník Tanečního maratonu, tedy soutěže, která spojuje taneční umění obou partnerů s jejich rychlostí, vytrvalostí, fyzickou i psychickou odolností a především vůlí. Na tanečním parketu se sešlo 40 soutěžních párů, mezi nimiž se rozpoutala téměř 2 hodinová bitva o celkové vítězství. Startovní pole postupně řídlo a zůstávali jen ti skutečně nejlepší – na 6. místě Kateřina Roučková a Matěj Kamenář, na 5. místě Denisa Řípová a Michal Vokoun a na 4. místě Naděžda Kršková a Petr Růžička. A pak už tu byl souboj o medaile. Tu bronzovou za 3. místo získali Adéla Skoupá a Filip Kábrt, stříbro vybojovali Kristýna Zelená a Jan Antoš a vítězi Tanečního maratonu 2014 se stali Etela Boháčová a Michal Holec. Mezi nejmladšími účastníky se nejvýše umístili Anna Havelková a Jan Spáčil, Helena Jehličková a Marek Soukup a Štěpánka Helclová a Pavel Ježek.

Večer ještě zbyl čas na individuální program a soutěže jednotlivých oddílů, poté už se začalo pomalu stmívat a vše zakončila úterní večerka.

FOTKY ZE 3. DNE