Gratulujeme mistryním ČR ve florbalu!

27.03.2013 09:50

Fantastického úspěchu dosáhla děvčata ze ZŠ TGM Kutná Hora ve florbalovém turnaji pořádaném Asociací školních sportovních klubů České republiky. Nejprve se přes okrskové, okresní a krajské kolo probojovala do kvalifikace. Následný úspěch v této kvalifikaci jim zaručil postup na republikové finále, tedy mezi 6 nejlepším družstev z celé ČR. Již to je mimořádný úspěch, se kterým se však děvčata nespokojila. Na finálovém turnaji, který se konal ve dnech 21. – 22. března 2013 v Kopřivnici, vyhrála základní skupinu, semifinále i finále a zcela zaslouženě se stala mistryněmi ČR!

Družstvo pod vedením Karla Ptáčka a Michaela Jelínka nastupovalo v následující sestavě: Tereza Knížová (brankářka), Sabina Ašenbrennerová, Nikola Knížová, Tereza Nováková, Kristýna Zelená, Kateřina Kroutilová, Karolína Škaldová, Michaela Francová, Dominika Výborná, Melánie Dubská, Natálie Dubská, Johana Jelínková.

Že jsou vám některá jména povědomá? Ano, vždyť oba trenéři a 7 děvčat se v loňském roce účastnilo našeho tábora! A jistě i florbalový turnaj v rámci našich olympijských her byl pro ně dobrou přípravou na následný vrchol sezóny. Přírodní povrch florbalové arény ve Vřesníku totiž dokonale prověřil jejich dovednosti, které se pak jevily jako podstatně snadnější na ideálně rovném hřišti v hale. Zkrátka jak se říká – těžko na cvičišti, lehko na bojišti…

Celému týmu moc gratulujeme a věříme, že se na letošním táboře opět setkáme!